söndag 28 april 2019

April - Utdelningar

Snart dags att tända eldarna och fira att en tredjedel av 2019 har passerat! Och därmed är det läge att summera utdelningarna under April månad i Berns-portföljen. Några av de nya innehaven ger inte utdelningseffekt förrän nästa utdelningstillfälle, så jag får hoppas på en liten extraboost då. April är en av de månader då jag borde få mest utdelning och totalt trillade 18840:- in på kontot, trevligt, och bästa månaden hittills i år. Årets utdelningar är nu uppe i 47 355:- vilket då borde vara ungefär en tredjedel av de förväntade. Vi får se!


Månadens utdelningar återinvesterades dessvärre i rask takt i bl a Abbvie, som jag nu har totalt 44st av. Och det där ska väl fyllas på till en mer bekväm siffra kommande månader. Inget besök på Berns således.

Har även sneglat på REIT:en Iron Mountain som verkar vara poppis bland utdelningsinvesterare på mitt nya tillhåll, Twitter. Rejäl direktavkastning på strax över 7,5%, och till det en massiv belåning. Har läst några analyser, men övertygades inte om att dokumentförvaring och destruktion är grejjen. Nu sägs de visserligen pyssla även med "digital storage", men jag misstänker att det finns andra FAANG-aktörer som gör det bättre. Håller mig borta.

Även Walgreens Boots Alliance, WBA har det twittrats friskt om sen de har tryckts ned rejält senaste tiden. Denna amerikanska apotekskedja med fin utdelningshistorik kanske kan locka om en tror att folk kommer att fortsätta att utnyttja människotransporter för att hämta ut sina receptbelagda mediciner. Och inte räds av Amazons nya fraktfria satsning på medicinleveranser. Jag funderar vidare. Detsamma gäller branschkollegan CVS.

Elda försiktigt. Eller inte alls.

3 kommentarer:

 1. Häftiga summor du lyckas casha in och jäkligt rolig blogg i övrigt - gillar tonen i den. Tar och lägger till den i min blogglista, du får gärna göra detsamma! :)

  mvh,
  10årsplanen
  https://10arsplanen.blogspot.com/

  SvaraRadera
 2. Tack för det 10årsplanen! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv. Let's enjoy the ride! :)

   Radera