Om mig

En lagom anonym beskrivning av mig: Född i mitten av 70-talet, fick en liten slant i Sparbankens allemansfonder på 18-årsdagen som jag sen nyfiket följde värdeutvecklingen på via den rosa tidningen. Ekonomiskt sinnad och började efterhand köpa egna fonder och aktier för CSN-pengarna som blev över varje månad. Ringde då till mäklaren på bankens lokalkontor och bad om "bästa pris" och följde sen kursen via text-tv innan Internet kom igång.

Sålde av större delen av mina innehav för att finansiera handpenningen till min första bostadsrätt vid millennieskiftet. Sparandet fortsatte, IT-kraschen kom och gick. Jag öppnade konto på en nätbank. Börssnack på Dagens Industri och ett antal andra forum. Switchcore, warrants i Tele2, Turbowarrants, Tanganyika Oil, PA Resources, Löparn, Alliance Oil, Odin Offshore (fond), Odin Global (fond), Superfund, Cherry/Betsson, och en massa annat mer eller mindre genomtänkt innan läxan till stora delar var lärd. Väldigt kul men hade antagligen haft större kapital nu om jag hade lagt 80% i lämpliga indexfonder istället för att haka på alla dessa förhoppningsbolag.

Som konsult inom IT-svängen har jag varit välbetald och min (selektiva) sparsamhet har gett mig möjlighet att spara undan en hel del både privat och i mitt enmansföretag. Detta kapital växer nu bra av sig själv och en del av det ligger sedan bloggens början i Berns-portföljen.