måndag 5 september 2022

Utdelningar - Augusti

 September är här! De flesta har nyktrat till efter sommaren, släppt av sommarkatten och dragit på sig långbrallorna igen. Så även jag. Fast inte det där med katten alltså.

Tillsammans med februari så är augusti den skralaste utdelningsmånaden för min del, vilket är lite trist eftersom det vore trevligt med lite extra pengar vid inträdet till hösten. Förhoppningsvis ordnar det upp sig under september, som historiskt sett även brukar bjuda på börsrea, så då passar det perfekt att fylla på ytterligare!

Förra året landade utdelningarna för augusti på ca 13 000:-, och i år får jag det till strax över 18 700:-. En fin post-pandemi-höjning. Når jag månne över 20k nästa år? Kanske om inflationsjusterade utdelningshöjningar och extremt höga USD-kurser hjälper till? Får vi mer normala valutakurser så tror jag att det kan bli svårt att slå årets utdelningar.


Ett par småslantar låg och brände i fickan så istället för att vänta på höstrean så blev det ett köp i det högutdelande BDC-bolaget PFLT. Till dagens kurs delar de ut strax över orimligt höga 9,5%, och delar ut månadsvis. En trevlig påminnelse varje månad om att sparande i aktier är bra alltså. Ja, vi får väl se om just PFLT håller i längden, men hittills har jag varit mycket nöjd med mitt innehav. Påfyllning blev det med 170st, så att jag nu har 1250st totalt. En någerlunda jämn siffra, även om 2k jämnt vore att föredra.

Har skralt med investeringsidéer, och är nöjd med portföljens sammansättning just nu så framöver kommer jag att fortsätta fylla på mina ETFer när tillfälle ges (eller krävs pga brännande fickor).

Noterar även att jag nu har bloggat i hela fyra år, första inlägget står sig bra än idag trots att mycket har hänt på just Berns. Kanske ska det ses snarare som en placeholder för finare inrättningar som jag då och då försöker besöka. Att titta tillbaka på äldre inlägg och se den enorma utvecklingen som har skett på bara fyra år ger rejäl inspiration att fortsätta på inslagen bana. Möjligen kör jag FIRE fullt ut om några år när jag har tröttnat helt på finskjortorna - Stay tuned! :)

2 kommentarer:

  1. Kul läsning, gillar bloggar som publicerar faktiska skärmdumpar på utdelning och liknande. Du har verkligen gått in för Omega, ägde dem själv för några år sedan, men gick över till andra typer av reits. Håller med om köpet av BED, är förvånad att inte fler utdelningsjägare fyller på i dessa. Bolag vars hela upplägg går ut på att skatta så lite som möjligt för aktieutdelning ser jag som en självklar del. Tycker inte alls att 9,5% är orimligt för denna typ av bolag. Hade det varit ett "vanligt" bolag typ Disney eller Investor, då hade jag nog tittat åt andra håll.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tackar! Som lagd åt det källkritiska hållet så tänker jag att skärmdumpar är det minsta man kan göra för att försöka tillfredsställa de som är åt samma håll. Dessutom blir det lite trevligare att faktiskt få ta del i hur det ser ut, både utdelningsnotiser i Avanza-appen och som här - utdelningssammanställningen i portföljen. Var ett tag sen jag fyllde på i OHI nu, är nöjd med innehavets storlek så tar nog ett tag innan det eventuellt blir fler.

      Radera