onsdag 15 maj 2019

Årsstämma Aspire Global

http://www.aspireglobal.com/


Jag är som sagt kluven inför investeringar inom iGaming-sektorn, men efter att ha läst in mig en del på Aspire Global tidigare i år så försvann märkligt nog eventuella etiska argument från sinnet. Konstigt hur det kan bli. Innehavet ligger utanför Berns-portföljen, och kommer antagligen inte heller att flyttas in i finrummet bland innehaven med ambition att behållas till arvet.

Eftersom jag ändå stryker runt i närheten av Berns så var det enkelt att slinka in på Aspire Globals årsstämma som hölls i Paretos trappintensiva lokaler nästgårds. Efter en del väntan i Paretos reception, och därmed möjlighet att stå och hänga över deras handlargolv, gavs klartecken på att nu går det bra att trappa sig upp ytterligare ett par våningar. Här möttes vi av ett tämligen fullsatt konferensrum och det kändes lite som att vi avbröt ett pågående möte när vi kom dit. Inte då! Vi blev varmt hälsade av både Styrelseordförande och CEO, liksom flera andra i styrelsen och i ledningsgruppen - Trevligt! Ett par platser var lediga vid det långa konferensbordet och vi var väl ca 20 personer allt som allt i rummet. Efter registrering av ungefär fyra "externa" aktieägare och två oanmälda gäster drogs årsstämman igång. De hungrigare av oss tog del av det framställda kaffet, mineralvattnet, kakorna och de portionsförpackade chokladbitarna.

Formalian verkar vara något annorlunda i Maltesiska bolag, men på det stora hela påminde det mycket om den svenska. Då jag själv har jobbat ett antal år i olika styrelser och valberedningar så blir det lite lustigt när det inte tydligt framgår vem som sitter i valberedningen eller hur styrelseledamöterna har nominerats. Förutom rent formellt så är det inga större konstigheter i mindre ägarledda bolag. Hela stämman hölls på engelska och Aspire Globals CEO Tsachi drog en årsberättelse och visade upp de finfina siffrorna. Ett fåtal frågor dök upp, bl a om eventuella planer på att gå in i USA (Not in the first wave, very difficult and expensive with different laws och regulations), och hur konkurrenssituationen såg ut (Different competitors in different countries). Aspire Global sitter också på en rejäl krigskassa som de har lånat till sig med 7% ränta, så en hel del (otydligt) snack om "potential M&A's". Det borde alltså vara rimligt att anta att ett förvärv kommer att göras inom kort.

Tsachi talade också om affärsmodellen och fördelen med att bli kund hos Aspire Global framför att själv bygga upp dyra plattformar, anställa personal och hålla i hela driften och kontinuerligt anpassa till olika licenskrav. Very expensive.

Stämman avslutades och vi fick varsin finfin Aspire Global telefonladdare, så att vi tänker på bolaget minst en gång om dagen!Det kändes som en familjär tillställning, även om stämman kanske var lite krystad då ca 95% av deltagarna redan hade full koll och insyn, vilket de som hade lusläst årsredovisningen också borde ha, i vanlig ordning. Trevligaste stämman hittills i år och aktierna då? Ja, de behåller jag ett bra tag till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar