onsdag 27 februari 2019

Februari - Utdelningar

Idag fick jag in den sista beräknade utdelningen i februari, och kan då summera månadens utdelningar till 7181:-. Februari är en av de sämsta månaderna enligt mina beräkningar, så jag hoppas kunna vrida upp det några snäpp kommande år. Noterar även att Boston Pizza har ett rejält eftersläp i utdelningen, håller tummarna för att jag får utdelning på de 500st aktier jag faktiskt äger nästa månad.Måste säga att det tar emot att återinvestera i USD-handlade aktier nu när kronan är extra låg och kurserna betydligt högre än i höstas. Får se hur jag gör, förhoppningsvis hittar jag nån ny värdig kandidat att bredda portföljen med. Sneglar jag på z2036 så verkar vatten och bitlagring vara poppis, så kvartalsutdelaren Western Digital ligger nära tillhands att plocka in. Vi får se!


http://www.aspireglobal.com/


I en annan portfölj slog jag till på det Israeliska spel&dobbel-bolaget Aspire Global efter att ha lyssnat på Kvalitetsaktiepodden och läst Magnus Anderssons analys trots att jag inbillade mig att jag skulle börja sätta upp nån form av moraliska riktmärken för mina investeringar. Så gick det med det. Fick ihop 8000st till snittpriset 49,36:-, så får se om jag behöver 2000st till för att sova riktigt gott, eller om jag får ta det som straff för låg moral. Bolaget ser lovande ut men utdelningen är för låg för att platsa i Berns-portföljen, och jag planerar inte att behålla innehavet till arvet.

Antal luncher på Berns under februari: 0
Antal bokningsförsök: 1

2 kommentarer:

 1. Hej där Äta på Berns,

  7181 kr och en av de sämsta månaderna! Du har verkligen skapat en riktigt grym utdelningsbombmatta. Grattis!

  Då jag nyss läste din blogg för första gången har jag så klart lite frågor. Dels för att jag inte hittar någon flik på din blogg med olika kategorier att välja mellan.

  Hur började allt? Och vad var ditt start kapital i Berns portföljen vid det tillfället?

  Hur ser ditt innehav ut just nu? Vilka månadsutdelare har du och vad delar de ut per aktie?

  Brukar du titta på din sparkvot varje månad? Dina tankar omkring det.

  Vad inspirerar dig på din ekonomiska väg mot att Äta på Berns?

  Lägger till dig på min blogglista. Lycka till på din investeringsväg!

  Med vänlig hälsning,

  Atlas

  Atlasinvesto@gmail.com  SvaraRadera
 2. Tack för det Atlas!
  Vid tillfälle ska jag lägga upp en sidhuvudsmeny där jag länkar till min aktuella portfölj så att en inte behöver leta runt i gamla inlägg. Jag tar med mig dina frågor och ser om jag kan författa en mer informativ "om mig"-sida trots att jag inte är så intresserad av det utan mer använder bloggen som en månatlig avstämning, lite i stil med http://grazinglady-58.blogspot.com/

  SvaraRadera