onsdag 31 maj 2023

Utdelningar - Maj

 Vi kan kalla det Rage-Maj, med tanke på att detta kanske blir en fortsättning på förra årets rage kring samhällets parasiter. Nu hoppas jag verkligen inte att jag håller på att radikaliseras som många herrar med för mycket tid framför datorn i olika filterbubblor verkar ha en tendens att göra... Men. Det här med uppblåsta fastighetsbolag som köper upp samhällsfastigheter för att det ska "bli billigare" för samhället att hyra tillbaka dem. Och sen alla andra "företag" som knappast tillför nytta för samhället utan istället lägger sig som en mellanhand mellan skattebetalare och skattenytta. Som siktar på att ta några procent av våra skatter för att kunna skicka dem till lämpligt skatteparadis för att de gör det bättre än om staten/kommunen skulle göra det. Oavsett politisk hemvist så borde detta ses som en mycket märklig konstruktion. Jaja, jag har inte några hästar med i spelet så ska inte rage:a för mycket, över till något roligare!

Som vanligt blev det en jämn och fin utdelning även i maj, en av de månader som de allra flesta annars får en stor del av hela årets totala utdelning. Min diversifierade portfölj hindrar effektivt denna typ av utdelningsexcesser, på gott och ont.

Precis över 25 000:- får jag ihop månadens utdelningar till. En helt okej månadslön, som jag skulle kunna leva på. Men istället väljer jag märkligt nog att knega, vilket känns extra tungt såhär i början på sommaren, dessbättre kan jag döva det med onödig shopping. Trevligt. Förra året hamnade utdelningarna på 18 845:-, så det tar sig.

 

Men har det då skett nån vettig shopping? Ja. 110st FLXD (Totalt: 1345st, så ni fattar vad som kommer att fyllas på härnäst). Den här kvartalsutdelande europainriktade ETFen passar mig utmärkt, och jag kan tänka mig att köpa exakt 155st till när det finns pengar i depån nästa gång. Har jag då sålt något? Som vanligt: Nej. Förutom båten då, men det ordnar förhoppningsvis upp sig snart.

 1 kommentar:

  1. Ja, trots möjlighet att gå i FIRE fortsätter många av oss... Varför? Vi vill ha mera? Vi gillar betala mer o mer i skatt? Vi har... Jag vet inte. Ett gångbart försvar just nu är de kassa ekonomiska tiderna och att det då känns sunt och tryggt fortsätta knega, eller? Hade jag haft 0 kr i lån totalt sett kanske FIRE steget tagits... Kanske, lätt att skriva, gillar ju att jobba och tror tyvärr jag måste jobba för att fungera.

    SvaraRadera