tisdag 13 december 2022

Utdelningar - November

 Årets möjligen mörkaste månad har gått i en rasande fart!

Hittepå-pengar verkar äntligen(?) vara helt ute, nu väntar vi bara på att afrikanska hittepå-träd går samma öde till mötes. I den verkligen världen med saker jag faktiskt kan ta på (well...) så räknade jag in 19430:-, att jämföra med förra årets 16000:-. Det går uppåt alltså. Trots att förra året bjöd på ett sällan skådat besök på Berns

 

Hade dessutom lite pengar som låg och brände i fickan, och efter att ha läst om ZPRG hos Petrusko så kändes det som ett intressant köp. Högst oklart om jag behöver denna typ av diversifiering, men men. 50st blev det som ett första köp.

... och eftersom jag skriver detta inlägg i mitten av december så kan jag redan nu avslöja att det blir en hel del förändringar i portföljen. Avanza har aviserat att de inte längre har möjlighet att tillhandahålla utländska bolag av "LP-typ", då denna bolagskonstruktion är alldeles för snårig i relation till gällande nya regelverk på de europeiska marknaderna. I mitt fall betyder det att mina kära Brookfield-innehav kommer att säljas av och återinvesteras i befintliga innehav. Eller kanske i något nytt? Den som tittar på den utdöende internet-chatten Twitter vet kanske redan vad det blev? :)

Mot jul!

2 kommentarer:

  1. Kul med en uppdatering av utdelningarna. Du har en stor stek i Omega Healthcare, hur ser du på risken i det bolaget? De fick det ju tufft under Covid, men har tuffat på och lyckats hålla utdelningarna intakta.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är nöjd med mitt innehav i OHI, har inga planer på att varken fylla på eller sälja av. Redan innan Covid var det blåsigt kring bolaget, men de verkar klara sig så jag hoppas att de även framöver kommer att fortsätta tuffa på med utdelningar även om kursen mest har stått och stampat de senaste åren.

      Radera