fredag 1 juli 2022

Utdelningar - Juni

 Första halvåret avklarat och det mesta pekar på fortsatt finfina utdelningar även om börskurserna som vanligt är dynamiska. Inget som rör oss diversifierade utdelningsjägare i ryggen förutom att vi sällan har likvider för att kunna köpa mer under slutrean. Återstår att se hur länge den består!

Berns-portföljen har sen årsskiftet gått upp 8,78%, mestadels tack vare en stark USD. Extra trevligt med utdelningar från amerikanska bolag när dollarn är dyr, men då det mesta återinvesteras löpande så jämnar det där ut sig ändå med tiden.

Att räkna ihop månadens utdelningar var lite av en chock då flera av mina nya innehav i form av de utdelande ETFerna FLXD, VGWD, och VGWL skickade in sina strån till stacken. Med besked. Förra året skrapade jag med nöd och näppe ihop 11 300:-, och i år blev det hela 33 000:-! Det räcker med andra ord till både en lunch på Berns OCH till att tanka båten!


Under månaden har jag även fyllt på med 30st färska VGWD, och kommer fortsätta att bygga upp denna position framöver. Tänker att 500st är ett jämnt tal att sikta på i ett första steg.

Nu hoppas jag på en fortsatt fin sommar, och att fler börjar se lååångsiktigt på investeringar och utdelningar. Och absolut inte köper hittepå-saker som inte genererar avkastning!


Ses på sjön!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar