söndag 7 april 2024

Utdelningar - Mars

 Första kvartalet för 2024 stängt, årets skidåkning avslutad och... äsch, äntligen har källskatten från Avanza kommit! Ett säkert vårtecken som dessutom drar igång shoppingsäsongen på ett utmärkt sätt. Som om nu inte förra månadens shoppingfrenesi skulle vara nog, men först räknar jag ihop utdelningarna för månaden, så tar vi shoppingen efter det.

 Förra året fick jag ihop hela 31 505:- och ser jag rätt så hamnade jag precis över 27 000:- nu. Möjligen kan jag skylla på att jag ägde JnJ förra året som då bidrog med strax över 3 000:-, men det kan lika gärna vara månadseffekten. Vi får se var det landar på helåret helt enkelt.

 


Hela 46 590:- i återbetald källskatt dök rakt in i shoppingkassan, så det har fyllts på med JGPI (200st, totalt 1200st),och i ett av mina äldsta innehav - månadsutdelaren Realty Income (20st, totalt 1100st). Fin utdelning till dagens kurs, och förhoppningsvis ordnar det till sig med fastigheter om några år eller så.

Finansinspektionen, Ekobrottsmyndigheten, och såklart även Riksrevisionen borde ha fullt upp med att tråla Jens Nylanders data, liksom alla journalister som har öppna mål för att ställa frågor till sina lokala politiker och tjänstemän. Nu säger jag inte att det var det som fick Bravida på fall, men kanske är det bara början? Vilka fler bolag har mycket affärer med kommuner, regioner, osv? Kanske fler som svettas över kommande fakturagranskningar? Som egenföretagare i sälja-kompetens-per-timme-branschen så vet jag hur viktigt det är att alltid ha täckning för sina fakturor, så det är trevligt att se viss upprättning i leden.

Den begynnande utdelningssäsongen hoppas jag inspirerar fler att köpa fler aktier, kanske blir en liten notis om utdelning det som kickar igång sparandet igen för att sen se hur snöbollen byggs upp över åren!

Vi ses på... just det.

1 kommentar: