söndag 7 februari 2021

Utdelningar - Januari

Vilken hejdundrande start på året! Portföljerna står på ATH, även om just Berns-portföljen ligger "något" efter på grund av svag USD och allmänt raketaktiefokus och "Jag ska köpa hus om några månader och behöver köpa aktier för att tjäna 2-500% till dess"-mentalitet före långsiktig utdelningsinvestering. Vi utdelningsjägare är kanske en utdöende skara små stackare som sitter och räknar ihop våra kronor varje månad?

Januari brukar vara en bra utdelningsmånad och verkar ha blivit det även i år, trevligt! Jag får ihop det till ca 18 365:-, vilket är något sämre än förra året och betydligt bättre än 2019. Gissar att även kommande månader kommer att bli lite sämre än förra året, men sen hoppas jag att det ordnar upp sig!

 

Ingen större köpfest då jag försöker anpassa mig till löpsedlarna och allmänhetens syn på januari som "årets fattigast månad". Men 25st extra WPC blev det iaf, trevligt.

Börjar längta tillbaka till livet som pensionär och det här med att sitta vid köksbordet och Skype-konferera 6-7h per dag känns sådär meningsfullt. Meddelade min kund att jag kommer att jobba fyradagarsvecka framöver, vilket inte var några konstigheter även om de var lite oroliga över hur jag skulle få ihop det ekonomiskt. "Jag tror att jag klarar mig".

Stay safe & följ rekommendationerna! (dvs månadsspara så mycket du kan i en bred portfölj)


2 kommentarer:

  1. Snyggt!

    Ser att du får in några kronor från Gladstone varje månad. Kikade lite på dom för ett bra tag sedan. Avstod från att investera primärt för att deras portföljinnehav inte var bekanta för mig. Men trevlig med ett investmentbolag som delar ut varje månad!

    SvaraRadera
  2. Ingen svältmånad för Äta på Berns alltså! Vilken summa i "svåra" januari. Ser att Wpc är en av de stora kassamaskinerna.

    SvaraRadera