tisdag 1 september 2020

Augusti - Utdelningar

 Den bästa sommarmånaden är över, och det är dags att summera både köp och utdelningar. Några försäljningar har det naturligtvis inte blivit i Berns-portföljen. För de som har missat det så har jag ett par andra portföljer där det handlas med andra typer av aktier och fonder, men det är som sagt Berns-portföljen som ska ge avkastning nog för att kunna äta på Berns i tid och otid. Och även den jag mäter och bloggar om här.

...och på tal om Berns så har det nu änterligen öppnat igen efter att ha varit stängt en hel evighet! Först hade de stängt flera månader för att justera konceptet på Berns Asiatiska och återöppnade under hösten med toppkrögaren Sayan Isaksson i spetsen. Chocken över att dessertbuffén var borta tog ett tag att komma över. Jag tror knappt att Sayan hann bli varm i kläderna innan Corona gjorde intåg och allt stängde ner igen. Dessvärre har jag återinvesterat alla utdelningarna så det tar ett par dagar till innan jag har möjlighet att göra ett besök!

 

 

En snabb summering ger ca 12608:-, vilket är snäppet sämre än förra året då utdelningarna landade på 14088:- för augusti. Kan det vara den fallande USD-kursen som ligger bakom månne? Eller är det avsaknaden av Pizza och annat mat? (Boston Pizza och SIR Royalty) - Oavsett, nästa år hoppas jag att det blir betydligt bättre!

Låga dollarkurser ger fina köptillfällen, så jag passade på att fylla på med 15st 3M till. Obekvämt med 115st totalt, men det ordnar snart upp sig.

Har dessutom fått tips på alternativa investeringar, bl a "Trädplantering i Afrika" (som jag har berört tidigare), men jag bibehåller mig något försiktig, särskilt nu efter att en av grundarna till detta Better Globe verkar ha uttalat sig om att det mycket riktigt är nya medlemmars pengar som står för avkastningen. Låter misstänkt likt ett Ponzibedrägeri, eller? Inte hört något av deras främsta ambassadör och därmed en av de som har tjänat absolut mest pengar på denna bluff, allas vår RikaTillsammans. Vilket osökt för oss in på Mind Capital. En ny bluff som det varnas för friskt men som ändå har lyckats locka en och annan "privatspararprofil", mycket märkligt. Hur kan vettiga och pedagogiska människor som lär ut så mycket bra fastna i något så simpelt som ett Ponzibedrägeri? Och sen bli så förblindande och/eller köpta/skamsna att de håller fast vid att det är en bra sak och fortsätter att rekrytera medlemmar? 

Släpp inte på garden, håll hårt i dina pengar och ta egna beslut, många "spännande" upplägg förklaras mer ingående bara en enkel googleträff bort.


Vi ses på Berns!

1 kommentar:

  1. Ok en försämring mot föregående år men ändå. Mellan 15-20% är väl dollartapp?

    SvaraRadera